º blog º

Knjiga grafičkih standarada
knjiga grafickih standarda - villa Istria

Što je knjiga standarda?

Znaš onu situaciju kad pitaš “xyz” da ti napravi vizitku ili letak a dobiješ dizajn koji ne sadrži tvoje boje, niti tipografiju, ni elemente, pa ponovo tražiš korekcije.  Kako bi zaustavili taj začarani krug i uštedjeli si vrijeme i novac pomoć ti može samo jedan famozni PDF.

Taj PDF zove se knjiga grafičkih standarda i okuplja sve elemente vizualnog identiteta na jednom mjestu. Ona je tvoj šalabahter, podsjetnik i nit vodilja za sve buduće projekte i grafičke materijale tvog brenda. U njoj su okupljene upute i smjernice za dizajnere, tiskare i zaposlenike koji će raditi s tvojim brendom.

knjiga grafickih standarda - apartment Your Holiday
knjiga grafickih standarda - villa Istria

Gdje i kako se koristi?

Smjernice u knjizi standarda omogućuju dosljedno, jasno i profesionalno korištenje logotipa, palete boja, tipografije, fotografija i pozadina i drugih grafičkih elemenata. Tako će svako grafičko rješenje, od posjetnica, memoranduma, letaka, društvenih mreža, web stranice, biti dio usklađene cjeline.

knjiga grafickih standarda - marketing agencija
knjiga grafickih standarda - frizerski salon Dora

Ako gradiš dosljedan brend, prepoznatljivost, jasnoću, konzistentnost i sigurna si da nećeš putem odlutati knjiga standarda je must. Jednostavno je samo šalješ svima koji su na bilo kakav način uključeni u tvoj brend: zaposlenici, tiskare, drugi dizajneri, web dizajneri. Tamo im se nalaze sve upute, smjernice, objašnjenja, ograničenja, primjene i zato neće odstupiti od postavljenog standarda.

Zadnje objave

veljača 2024
P U S Č P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Jesi li spremna
osvojiti
vrh uspjeha?

...jer oblaci dolaze i odlaze, planine ostaju!