TKO SMO MI

Vlasnik ove web stranice je tvrtka MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu.

Pravila o privatnosti imaju za cilj pomoći Vam da razumijete koje podatke prikupljamo, u koju svrhu ih koristimo i kako možete ostvariti svoja prava.

Pristupom ovoj stranici prihvaćate sve rizike koji nastaju njenim korištenjem te prihvaćate da ćete njen sadržaj upotrebljavati isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Naš informatički sustav zaštićen je tehničkim mjerama od neovlaštenog pristupa, izmjene, širenja, gubljenja i brisanja Vaših podataka.

MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu prikuplja samo ograničene količine informacija o Vama koje su nužne kako bismo odgovorili na Vaš zahtjev i u cilju uspostavljanja dugoročnog poslovnog odnosa.

 

NAČELA PRIVATNOSTI

MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu se drži sljedećih načela s ciljem zaštite vaše privatnosti:

– Ne čuvamo Vaše podatke ako više nisu potrebni,

– Nikada ne prodajemo, posuđujemo niti javno objavljujemo Vaše osobne podatke,

– Vaše podatke ne šaljemo trećim stranama,

– Vaše osobne podatke ne prenosimo u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju,

– Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene,

– Brinemo se da su Vaši podaci sigurno pohranjeni.

 

KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate izravno putem naše e-mail adrese, kontakt forme ili telefonom, odnosno naručite naše proizvode, MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu prikuplja informacije o Vama. Informacije koje pošaljete izravnom porukom e-pošte ili kontakt formom (osobne informacije kao što su Vaše ime, adresa e-pošte i naziv tvrtke) bit će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na Vaš zahtjev, odnosno provesti vašu narudžbu. Ako ste mlađi od 16 godina morate priložiti suglasnost roditelja ili nositelja prije davanja osobnih podataka.

 

Vaše osobne podatke čuvamo u našoj lokalnoj bazi klijenata kada dostavite upit, prijavite se na naš newsletter, zatražite ponudu ili izvršenje usluge. Ovisno o vrsti upita ili zatražene usluge, radi se o sljedećim podacima:

– Ime i prezime

– Adresa e-pošte

Podatke obrađujemo u svrhu slanja ponude ili izvršenja naručene usluge te legitimnog interesa u svrhu poboljšanja poslovanja. Podaci su dostupni samo djelatnicima kojima su nužni za obavljanje posla. Jamčimo Vam da ćemo Vaše osobne podatke koristiti isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva, sklapanja i izvršenja ugovora, i druge legitimne interese koji su važni za naše poslovanje. Podatke ćemo koristiti u jasno definirane svrhe te ih nećemo prosljeđivati trećim stranama niti koristiti u neodređene svrhe.

 

KOJA JE SVRHA I PRAVNA OSNOVA ZA PRIKUPLJANJE PODATAKA?

Jedina svrha i pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka je poduzimanje najprikladnijeg odgovora na Vaš zahtjev prije ulaska u bilo koji poslovni odnos ili u smislu izvršenja ugovornog odnosa između Vas i tvrtke MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu, ako je isti već uspostavljen.

 

KOLIKO ĆE DUGO BITI POHRANJENI VAŠI OSOBNI PODACI?

Na Vaš upit poslan izravno na našu e-mail adresu, odgovoriti ćemo na Vaš zahtjev. Ako daljnja komunikacija između vas i tvrtke MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu, neće postojati, nakon 12 mjeseci izbrisat ćemo sve Vaše osobne podatke. Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u smislu uspostavljanja poslovne suradnje, pohranjivat ćemo i dalje koristiti Vaše osobne podatke potrebne za uspostavljanje našeg poslovnog odnosa, kao i za vrijeme važenja našeg ugovornog odnosa. Svakako, u bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti zaustavljanje obrade Vaših osobnih podataka.

 

POLITIKA KORIŠTENJA OSOBNIH PODATAKA

Davanjem privole putem e-maila koji je pod kontrolom tvrtke MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu, korisnici pristaju na politiku korištenja osobnih podataka i na sljedeću izjavu:

 

Ovim putem potvrđujem:

Da je MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu voditelj zbirke osobnih podataka

da pristajem na davanje sljedećih osobnih podataka:

Ime i prezime
Adresu e-pošte
Naziv tvrtke
Broj telefona
Adresu

– da sam upoznat/a s pravom da u svako doba mogu odustati od ove suglasnosti i ograničiti daljnju obradu mojih podataka

– da sam upoznat/a s pravom na ispravak netočnih osobnih podataka

– da sam upoznat/a da će osobni podaci biti obrisani u slučaju povlačenja privole

– da sam upoznat/a da osobne podatke MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu koristi isključivo u svrhu moje nedvojbene identifikacije

Upoznat/a sam da prigovore i upite za područje osobnih podatka mogu uputiti na zic.anamarija@gmail.com, odnosno nacionalnom nadzornom tijelu – Agenciji za zaštitu osobnih podataka.”

 

VODITELJ OBRADE

Voditelj obrade ove internetske stranice i Vaših osobnih podataka je tvrtka MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu sa sjedištem:

 

MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu, vl. Anamarija Žic
Bok od Brozića 54, Vrh
51 500 Krk

INFORMACIJSKA SIGURNOST

Kada MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu prikuplja informacije o Vama, osiguravamo da su Vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće profesionalne tehničke mjere.

 

MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu je proveo sigurnosne mjere za zaštitu osobnih podataka koje podijelite s nama, uključujući fizičke, elektroničke i proceduralne mjere. Ako nas odlučite kontaktirati putem e-pošte, svi podaci su zaštićeni sa SSL ili TLS protokolima i nalaze se u na strani naših referentnih pružatelja usluga „oblaka“.

 

POLITIKA KOLAČIĆA

Kako bismo osigurali pravilan rad naše stranice i unaprijedili pregledavanje njenih sadržaja na vaše računalo spremamo malu količinu kolačića (Cookies). Iznimno veliki broj svih web stranica koristi ove alate u skladu sa važećim propisima, prema Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka – GDPR, Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakonu o elektroničkim komunikacijama. Prije spremanja kolačića na vaše računalo dužni smo zatražiti vašu privolu. Ukoliko odaberete da ne želite pohranu kolačića na vaše računalo stranica se može i dalje pregledavati, ali neke njezine usluge Vam neće biti dostupne.

 

Što je zadaća kolačića?

Zadaća kolačića kojem ste dopustili da se pohrani na vaše računalo je spremanje vaših postavki, postavki web stranice, vašeg preferiranog jezika ili adrese. Kada nakon nekog vremena opet posjetite istu stranicu internet preglednik kojim se koristite šalje informacije prilagođene vašim potrebama.

Ovisno o definiranoj zadaći kolačići spremaju širok spektar informacija koji između ostalih uključuju i osobne podatke. Međutim, isključivo vi odlučujete koje informacije će kolačići spremati. U postavkama vašeg internet preglednika možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti.

Onemogućavanjem kolačića možda nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na stranicama koje posjećujete.

Vrste kolačića

Stalni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Stalni kolačići ostat će na računalu ili mobilnom uređaju danima, mjesecima, čak i godinama te imaju svrhu pohraniti stalne podatke kao što su npr. korisničko ime i lozinka da se ne morate svaki puta iznova prijavljivati.

Privremeni kolačići nestaju s računala nakon što zatvorite internet preglednik. Uz njihovu pomoć se pohranjuju privremeni podaci kao što su podaci koje dajete kad ste u online kupnji.

Kolačići od prve strane mogu biti stalni ili privremeni, a pohranjuju podatke koje ćete ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta stranicama sa kojih su pohranjeni na vaše računalo.

Kolačići treće strane ili tzv. reklamni kolačići pohranjuju se na vaše računalo ako koristite reklame i oglase na stranici koju posjećujete a ona vas preusmjeri na treću stranu. Ovaj način služi za praćenje korištenja Interneta u marketinške svrhe.

Ova stranica koristi kolačiće u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva, u svrhu funkcioniranja stranice u kontekstu sigurnosti i u svrhu radnji koje posjetitelj stranice odabere samostalno (web forma za slanje poruka ili traženje usluga). Privremeni kolačići se brišu kada napustite internetski preglednik. Njihova jedina svrha je unaprijediti korisničko iskustvo za vrijeme posjete stranici. Stalni kolačići nemaju ograničenja i ostaju u vašem pregledniku dok ih ručno ne obrišete. Prikupljeni podaci se koriste isključivo u statističke svrhe.

Za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise možete posjetiti sljedeće linkove:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/

Detaljni opisi kontrole kolačića za pojedine preglednike

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hr

Firefox: https://support.mozilla.org/hr/kb/Uklju%C4%8Divanje%20i%20 isklju%C4%8Divanje%20kola%C4%8Di%C4%87a

Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/hr-HR/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11

Opera: http://help.opera.com/Windows/10.00/en/cookies.html

Safari: https://support.apple.com/hr-hr/HT201265

 

MJERENJE POSJEĆENOSTI

Naša stranica koristi servise za mjerenje posjećenosti Google Analytics. Ovako prikupljeni podaci ne mogu identificirati posjetitelja stranice, a svi se podaci koriste isključivo u statističke svrhe. Ukoliko želite zabraniti navedenim servisima spremanje kolačića to možete učiniti na sljedećem linku:

 

Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

 

VAŠA PRAVA

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

 

– PRISTUPA svim osobnim podacima koje je MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu prikupio o Vama,

– ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu ima o Vama,

– BRISANJA svih osobnih podataka koje je MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu prikupio o Vama,

– OGRANIČAVANJA obrade Vaših osobnih podataka od strane MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu,

– PRIGOVORA na obradu Vaših osobnih podataka od strane MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu, ili

– ZAHTJEVA za Vašim osobnim podacima koje je MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

– poslati upit putem našeg kontakt obrasca na internetskoj stranici

– poslati e-poštu na zic.anamarija@gmail.com,

– poslati svoj zahtjev na adresu:

MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu, vl. Anamarija Žic, Bok od Brozića 54, Vrh, 51 500 Krk

a mi ćemo odgovoriti najkasnije sljedeći radni dan.

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja o prikupljanju, obradi i pohranjivanju osobnih podataka od strane MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu, kontaktirajte nas.

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM TIJELU

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada Vaših osobnih podataka nije zakonita.

 

Izravni kontakti hrvatskog nacionalnog tijela su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)
Fra Grge Martića 14
HR – 10000 Zagreb
Telefon: +385 1 4609-000
Fax: +385 1 4609-099
e-mail: azop@azop.hr
Web: http://www.azop.hr

POVREDA PODATAKA

O svakoj povredi osobnih podataka mi ćemo izvijestiti AZOP kao nadležno nacionalno tijelo za zaštitu podataka u roku od 72 sata od povrede, ako utvrdimo da su osobni podaci pretrpjeli povredu.

 

Ova Pravila o privatnosti ažurirana su 24.04.2022. godine.

S poštovanjem,

MONTE, obrt za grafički dizajn i promidžbu